Vet Eten Om Af Te Vallen

By | October 24, 2013

Uit onderzoek is gebleken dat een Dieet dat hoog in vetten zit beter voor je is dan een dieet dat hoog in koolhydraten is.

Voor dit onderzoek werd gebruik gemaakt van testpersonen. De testpersonen werden opgedeeld in twee groepen. Één groep volgde een dieet dat hoog in koolhydraten zit en de andere groep een dieet dat hoog in vetten zit.

Het resultaat was dat de hoog in vetten groep sneller een strakker lichaam kreeg. Daarnaast ging de bloeddruk en het cholesterol omlaag. Ook hartrisico’s werden beperkt. Verbluffend of niet? De tweede testgroep past dan ook veel beter bij het Paleo Dieet!

Vafvallen-vet-paleoet is een betere macronutriënt dan Koolhydraten! Je zit veel sneller vol en daarom zul je automatisch veel minder calorieën eten. Het voedingspatroon hoog in vet is beter vol te houden dan hoog in koolhydraten! Je eet van nature minder.

Een jaar of 60 geleden begon iedereen aan elkaar te vertellen dat verzadigde vetten schadelijk zouden zijn voor de gezondheid. Dit was het gevolg van een onderzoek dat gebaseerd was op incorrecte data. Met name hartproblemen zouden het gevolg zijn van het eten van de verzadigde vetten.

Het zijn de onverzadigde vetten

Het meest recente onderzoek laat juist het tegenovergestelde zien. Het zijn juist de meervoudig onverzadigde vetten die bijdragen aan het collectieve overgewicht van tegenwoordig. Daarnaast zijn deze vetten schadelijk voor verschillende organen en wordt de kans op hart en vaatziekten vergroot.

60% van de mannen en 44% van de vrouwen zijn tegenwoordig te zwaar. Het is tegenwoordig misschien normaler geworden om overgewicht te hebben, maar we willen er nog steeds allemaal wat aan doen! Het feit dat zoveel mensen zitten met overgewicht laat toch wel zien dat de diëten die we volgen echt niet kloppen.

Afvallen met een dieet, of toch maar iets anders?

Het gevolg hiervan: We proberen van alles uit. Denk aan rare pilletjes, cheesy boeken en dat soort alternatieve methoden. Het eerste doel van de mensen die je dat soort dingen verkopen:  het verdienen van geld. Ze hebben er weinig belang bij om jou écht te helpen! Koop dit soort dingen dus alsjeblieft niet. Probeer eens echt te eten. En dan vooral de verzadigde vetten waar ik het eerder over had!

‘Wat zijn dan die gezonde verzadigde vetten?’ zul je je misschien afvragen. Noten, avocado, kokosolie en dierlijk vet zijn ontzettend goed voor je. Het zijn de vetten die goed smaken en daarnaast erg goed voor je zijn. Ze zullen je helpen om je vet kwijt te raken. Gezond vet eten is de toekomst en is onderdeel van het Paleo Dieet.

Bekijk een voorbeeld van een Koolhydraatarm dieet weekmenu

Gratis Paleo E-book vol met Recepten? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *