Paleo Dieet?

paleo dieet We nemen tegenwoordig alles aan van de voedingsdeskundigen. Suikers, kaas, melkproducten en graan staan allemaal op de schijf van vijf. Maar zijn de producten die we eten wel echt zo goed voor ons? Studies in Amerika hebben aangetoond dat we het wel eens helemaal mis kunnen hebben. Het Paleo dieet is dan ook enorm toegenomen in populariteit in de Verenigde Staten.

Nederland staat nog aan de basis!

Andere benamingen voor het paleo dieet die ook wel eens gebruikt worden zijn: paleolithisch dieet, oerdieet of jager en verzamelaar dieet.

Het paleo dieet is een vrij nieuw dieet dat zich focust op het eten van echt eten. Met echt eten bedoel ik onbewerkte producten. Suikers, granen en gluten, E-nummers en onverzadigde vetten zijn allemaal dingen die niet worden gegeten. We gaan terug naar de basis en kijken naar wat onze voorouders aten. Onze voorouders aten namelijk ook onbewerkt voedsel!

Zij waren jager of verzamelaar, beter wisten ze niet. De verzamelaars waren constant op pad naar puur voedsel. Bewerkt voedsel was er niet. Bewerkt voedsel ontstond pas miljoenen jaren later. De manier waarop we nu eten is dan ook pas iets wat we zo’n 10.000 jaar doen.

Met alleen al 1 miljoen mensen aan diabetes in Nederland moet er toch iets fout zitten aan de manier waarop we eten? Daarnaast heeft 60% van de mannen en 44% van de vrouwen in Nederland overgewicht. Hoe kan dit? Het paleo dieet heeft antwoorden. Zo komt het paleo dieet met onthullingen die ingaan tegen alles wat jij nu denkt te weten van voeding. Vet eten bijvoorbeeld, is helemaal niet zo slecht voor je als jij waarschijnlijk denkt.

Bekijk het filmpje hieronder, waarin een Groningse professor aan het woord is over het paleo dieet. ”Granen en zuivel, je kunt gewoon zonder”.

 

Gratis Paleo E-book vol met Recepten? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *