Paleo Dieet Ervaringen

Miranda’s Paleo Ervaring

Hieronder laat ik je de ervaring van Miranda zien. Haar verhaal vond ik fantastisch om te lezen, vandaar dat ik hem met jullie wil delen. Dit is een van de verhalen die ik zo nu en dan in mijn inbox krijg. Ik hoop dat ik je hiermee inspireer om met jouw Paleo avontuur te beginnen.

Hallo Tjalling,
Ik heb inderdaad gisteren die 21 recepten ontvangen en heb er vandaag al mee gestoeid šŸ˜‰ .
Enkele maanden geleden ontdekte ik per toeval Paleo, ik las het en merkte dat het me aansprak, het past echt bij me. Ik ben ontzettend gek op noten en zaden en salades… Ik ben begonnen, wat niet eens zo moeilijk was, daar ik al gezond at. Ik viel 10 kilo af in 3 maanden tijd, ik had t niet eens zo snel in de gaten, totdat m’n kleding allemaal 2 maten te groot was. Ook merkte ik, dat ik niet meer zo moe was. Ik heb al 10 jaar chronische onverklaarbare pijnen en die bleken ook behoorlijk op de achtergrond te raken. Ze waren zelfs enige tijd verdwenen!

Nu deed ik niet 100% paleo, maar dat werkte al goed. Sinds gisteren ben ik me weer wat meer gaan verdiepen in de materie en wil meer Paleo toevoegen in m’n eetpatroon/eetstijl. Wat ik wel erg moeilijk vind is t elimineren van bonen en peulvruchten, daar ben ik erg gek op. Ook dronk ik al die tijd soyamelk en dat schijnt dus ook niet goed te zijn. Rijstwafels, waar ik gek op ben, mogen ook niet. Nu ben ik allergisch voor de woorden “mag niet”, dus daar ging ik al die tijd flexibel mee om, om mezelf niks op te leggen. Dan verdwijnt de motivatie namelijk sneller.

Ik was vanaf m’n jeugd snoepverslaafd, daar ben ik ook vanaf, godzijdank! Niet gedacht dat dat me ooit zou lukken en door Paleo ging het heel makkelijk. Ik schrap suikers uit m’n menu. Ik at wel rijst, een klein schepje, maar ga dat nu ook elimineren. Gewoon om te kijken hoe dat bevalt en uit te houden is. Mijn vriend kan ook mee-eten , geen paleo, maar voor hem gewoon rijst of aardappelen erbij. Voor mij dus niet. Hij vind t ook lekker.

Ik dank je voor de recepten, daar kan ik echt wel wat mee. Ik houd erg van koken en het is even anders, maar wel erg lekker. Ik heb niet t idee dat ik nou iets mis ofzo. Er is eerder iets toegevoegd.
Ik noem t ook geen dieet, maar ‘anders eten’.
Het is niet eens echt duurder, doordat je geen additieven meer toevoegd. Je bent gewoon verzadigd en hebt niet eens meer nodig dan noodzakelijk. Kwaliteit is inderdaad belangrijker dan kwantiteit.

Dat koffie niet paleo is begrijp ik wel en hoewel ik cafeĆÆnevrije oploskoffie drink, 4 kopjes per dag, kan ik die niet missen.
100%paleo is voor mij teveel van het goede, maar 80% vind ik ook een mooi streven.

Groetjes Miranda.

Het ene dieet vertelt je om 2 stukken fruit per dag te eten, het andere dieet vertelt je juist weer iets compleet anders. Bijvoorbeeld om vooral ingevroren maaltijden of rauw voedsel te eten. Zoveel diƫten, maar allemaal hebben ze overeenkomsten. Het Paleo dieet laat juist niet veel overeenkomsten zien.

Ik ga het proberen

Het Paleo Dieet gaat regelrecht tegen alle andere diĆ«ten in. Een groot deel van de inhoud staat haaks op alles wat jij (waarschijnlijk) weet over voeding en gezond eten. Want wat is goed eten in een periode waarin we beĆÆnvloed worden door allerlei vormen van media. Laten we ons onbewust niet teveel beĆÆnvloeden?

Net als jipaleo dieet ervaringenj gaan steeds meer mensen op zoek naar informatie over het Paleo Dieet. Een deel hiervan heeft gekozen om de proef op de som te nemen en het gewoon lekker te proberen.

Van wat ik aan mailtjes hebĀ gelezen zijn BIJNA alle Paleo Dieet ervaringenĀ positief. Mensen hebben meer energie, zijn minder snel moe en vallen af zonder dat ze echt het gevoel hebben dat ze met een dieet bezig zijn.

Verder lees ik dat migraine en depressies kunnen worden verholpen. In mijn ogen staan deze mensen door de kennis die ze hebben, aan de basis van iets wat in Nederland erg groot gaat worden.

Omslag

Wat mij wel opvalt is dat een deel van de mensen die het paleo dieet proberen het lastig vinden om de omslag te maken. Wat moet ik precies eten is een vraag die vaker wordt gesteld. Het paleo ontbijt blijkt nog wel eens een lastig punt te zijn. Hier zijn uiteraard oplossingen voor!

De Voor en Nadelen

Hieronder som ik de voor- en nadelen van het Paleo Dieet even voor je op.Ā Deze voor en nadelen zijn gebaseerd op de ervaringen van mensen die net zijn gestart, en mensen die het dieet al een tijdje volgen.

Voordelen:

  • Je hebt veel sneller een verzadigd gevoel doordat je meer eiwitten en vetten eet
  • Je darmwerking verbetert enorm doordat je echte voeding eet
  • Preventief tegen allerlei veelvoorkomende ziektes zoals diabetes

Nadelen:

  • Een flinke omslag in de manier waarop je nu dieet Ā (Lastig, maar toch positief!)
  • In de moderne tijd is deze manier van eten vrij controversieel

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om te beginnen of door te gaan met jouw Paleo avontuur.

Verder ben ik ontzettend benieuwd naar jouw ervaringen met Paleo.Ā Laat het me weten in de reacties!

 

Gratis Paleo E-book vol met Recepten? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *