Paleo Ontbijt

Weg met het gebruikelijke ontbijt

Het Paleo dieet heeft een nieuwe kijk op hoe we eten. Laten we even kijken naar een aantal gebruikelijke ontbijten: Een broodje jam met een glas melk, cornflakes, cruesli/musli of brinta. Allemaal is het voeding met een hoog gehalte aan koolhydraten. Wat je eet tijdens een paleo ontbijt gaat hier radicaal tegenin. Een stuk vlees in de ochtend met wat groente is een optie voor het ontbijt.

Ja, dat is even slikken als je 2 boterhammen met hagelslag gewend bent ’s ochtends. De ommekeer is wennen, maar beginnen met het paleo dieet is zeker goed haalbaar. Het gaat erom dat we het ontbijt los gaan zien van de producten die hierbij horen.

Wat moeten we eten als Paleo Ontbijt?

Bij een Paleo ontbijt wordt er vaak gedacht aan gerechten met ei, havermout  of ontbijtrepen. Maar er valt enorm in te variëren. Alleen een ei op zichzelf kun je al heel veel mee gerechten mee maken. Als je niet van eieren houdt zijn er talloze andere opties om een lekker ontbijtje voor jezelf te maken. Veel mensen hebben ’s ochtends weinig tijd.

Een deel van de mensen slaat het complete ontbijt zelfs over om nog even lekker te blijven liggen, of omdat de kinderen klaargemaakt moeten worden om naar school te gaan.  Het beste is dan eigenlijk om hier de dag van tevoren al aandacht aan te besteden, zodat je dit de volgende ochtend niet meer hoeft te doen.

Een voorbeeld van een veel gegeten Paleo ontbijt is de Paleo pannenkoek. Dit is een ontzettend simpele manier om een hele goede start van de dag te maken qua voeding. Als je ‘s ochtends een ontbijt neemt is het belangrijk dat dit ontbijt veel eiwitten bevat. Hieronder geef ik je het recept van de paleo pannenkoek. Hier vind je nog meer Paleo ontbijt ideeënpaleo-ontbijt-pannenkoek

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 60 ml kokosmelk
 • 35 gram kokosmeel
 • 20 gram kokosolie(gesmolten) of grasboter
 • 20 gram honing
 • Optie: Appel en kaneel

Bereidingswijze

 1. Meng de bovenstaande ingrediënten in een bak of kom. De bedoeling is dat je alle klontjes er uit klopt. Het mengsel blijft vrij dik en dit is normaal
 2. Verhit de kokosolie of grasboter in een pan
 3. Je hebt ongeveer een eetlepel beslag nodig per pannenkoekje. Ze worden dus niet al te groot. Voordat je gaat bakken is het belangrijk dat je het vuur op een laag pitje zet. De pannenkoekjes kunnen nogal snel verbranden.
 4. Als je ziet dat de bovenkant van de Paleo pannenkoek droog is moet je hem omdraaien.
 5. Giet een klein beetje honing over de pannenkoek heen en voeg appel en/of een snufje kaneel toe op smaak.

Ik hoop dat je hier wat aan gehad hebt. Eet smakelijk alvast, mocht je dit recept gaan uitproberen. Heb je zelf een ander favoriet Paleo ontbijt? Laat het hieronder weten zodat we allemaal kunnen meegenieten.

Gratis Paleo E-book vol met Recepten? Klik hier

2 thoughts on “Paleo Ontbijt

 1. Licia

  Volgens mij mis ik in de ingredientenlijst iets. Kokosmeel misschien? Ben heel benieuwd wat er nog bij moet.
  Groeten Licia

  Reply
  1. Tjalling Post author

   Hoi Licia,

   Wouw, bedankt voor je oplettendheid!
   Ik was inderdaad vergeten de kokosmeel er bij te zetten.

   Eet smakelijk alvast.

   Tjalling

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *